Showing posts with label ponds. Show all posts
Showing posts with label ponds. Show all posts

Monday, 23 August 2010

Pond at Sapsucker Woods by Bebops

Pond at Sapsucker Woods print
Pond at Sapsucker Woods by Bebops
More posters at zazzle

Pond at Sapsucker Woods
This photo was taken at the main pond of Sapsucker Woods, home of Cornell University's Lab of Ornithology in Ithaca, New York. On this day in autumn, the main pond featured Canada Geese, Mallard Ducks and brilliant fall foliage in colors of gold, red, yellow, orange and green. The luminous air created an ethereal quality. The water reflections further enhanced the magical feeling of the day. 

Friday, 13 August 2010

Landing Drake by Welshpixels

Landing Drake mug
Landing Drake by Welshpixels
Design Travel mugs with zazzle.com

Did you know that female ducks make the familiar quacking sound that we associate with ducks. The male  or drake gives an occasional subdued, horse sounding 'raarb' call.

Thursday, 12 August 2010

Cruising Tufted Duck by Welshpixels

Cruising Tufted Duck postcard
Cruising Tufted Duck by Welshpixels
Browse more Tufted Postcards

The tufted duck is a medium-sized diving duck, smaller than a mallard. It is black on the head, neck, breast and back and white on the sides. It has a small crest and a yellow eye. In flight it shows an obvious white stripe across the back of the wing. It breeds in the UK across lowland areas of England, Scotland and Ireland, but less commonly in Wales, with most birds being residents. Numbers increase in the UK in winter because of birds moving to the UK from Iceland and northern Europe. 

Tuesday, 10 August 2010

Moorhen by Welshpixels

Moorhen card
Moorhen by Welshpixels
See other Moorhen Cards

The moorhen is a medium-sized, ground-dwelling bird, that is usually found near water. From a distance it looks black with a ragged white line along its body. Up close it is olive-brown on the back and the head and underneath are blue-grey. It has a red bill with a yellow tip. It breeds in the UK in lowland areas, especially in central and eastern England. It is scarce in northern Scotland and the uplands of Wales and northern England. UK breeding birds are residents and seldom travel far. Moorhens tend to be solitary and feed around the water's edge. Though they appear placid, fighting is common and often prolonged, with each bird striking the other violently with the feet and even attempting to push or drag them underwater. Moorhens feed both on water and land and so have a varied diet of leaves, seeds, berries, worms, snails and fish, and also other birds' eggs.